ЛЕТОПИС

Летопис наше школе. Успеси, приредбе, примери добре праксе, угледни часови...

Опширније

ЈАВНЕ НАБАВКЕ

Преузите све неопходне податке о јавним набавкама...

Опширније

О ШКОЛИ

Основне информације о нашој школи..

Опширније

КОНТАКТ

Контактирајте нас преко контакт форме...

Опширније

Учење на даљину

250x250 rts3

5317079 rts planeta logo t1

kalendar

mpn 180x109

aleksinac grb

Пријављивање за упис у први разред

Родитељи или други законски заступници деце која су стасала за упис  у први разред  основне школе омогућено је да искажу интересовање за упис детета у одређену школу и то личним одласком у школу или елетронским путем ,дефинишу датум уписа детета  уодређену основну школу на територији Србије путем Портала еУправа. Захваљујући елетронској услузи еУпис родитељи не доносе документацију у школу већ се она прибавља по службеној дужности елетронским путем.Преко апликацијее Упис извршиће се повалачење података о ученика (извод из матичне рођених,евиденција о пребивалишту и доказ о обављеном лекарском прегледу)и упис.Након уписа детета у школу истог дана , психолог вршиће испитивање детета.

  Од 1. априла 2021. године родитељи и други законски заступници биће обавештени  о датуму уписа  и тестирању у основну школу“Десанка Максимовић“ чим датум буде дефинисан.

  Поштовани родитељи будућих првака, упис деце у први разред  основне школе, за школску 2021/2022 годину почеће од 1. априла 2021.год до 31.05.2021.године(  у изузетним случајевима и до 31.08.2021.године)

 Обавештаво вас да се у складу са чланом 18 Закона о основама система образовања и васпитања („Службени гласникРС бр.88/2017 од 29.9.2017) у први разред уписује свако дете  које од почетка школске године има најмање   6  ипо  , а највише седам  ипо година тј у  школску 2021/2022 се уписују деца рођена од 1. марта 2014 до 1.марта 2015 године.

Деца рођена у периоду од 01.03.2015 до 31.08.2015 године( узраст од 6 до 6,5) могу се уписати у први разред, након провере спремности за полазак у школу који врши школски психолог а  на захтев родитеља, односно законског заступника детета.

Школа  је дужна да упише дете које има пребивалиште  на њеном подручју, а може да упише и дете са подручја друге школе, на захтев родитеља, а у складу са просторним могућностима( члан 22. Закона о основама система образовања и васпитања, сл.РС бр.88/2017 од 29.9.2017)

 Школа ће у скаду са Законом обавестити родитеље,  односно другог законског заступника, по његовом  захтеву за упис детета ван подручја школе у законском року.Захтев родитељи подносе у писаној форми и предају секретару школе до краја  фебуара месеца.

Упис се врши елетронским путем.Родитељи су дужни да приликом уписа овлашћеним лицима школе за упис доставе ЈМБГ ученика и родитеља.Можете нас позвати за сва питања и дилеме (конт телефон 018 618 180) или нам писати на email :This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

                                                                                    Директор школе  Чедомир Ташић

Дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја овде можете преузети распоред обуке наставника за УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ.

Опширније...

Поштовани родитељи,

Због новонастале ванредне ситуације, обавештавамо Вас да ћете  децу моћи да упишете у први разред ОШ „Десанка Максимовић“ из Катуна, електронским [ ... ]

Опширније...

Инструкције и упутства о мерама и поступцима за спречавање епидемије

Критеријуми за поступање у случају појаве COVID 19 у школама

Организациja образовно васпитног рада [ ... ]

Опширније...

Родитељи или други законски заступници деце која су стасала за упис  у први разред  основне школе омогућено је да искажу интересовање за упис детета у одређену [ ... ]

Опширније...

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета [ ... ]

Опширније...

vakcinacija

raspored casova

KONTROLNI I PISMENI

RASPORED ZVONJENJA